Stacks Image 4
Hjertestarteren på Fælleddiget
Hjertestarteren, der er opsat, er af en type, der kan benyttes af ikke-lægefagligt personale. Hjertestarteren tændes på en knap, og derefter fortæller hjertestarteren, hvad man skal gøre.

Forsikring og service
Hjertestarteren er købt og bliver serviceret via Falck. Dels er der garanti fra Falck, og den er forsikret.

Hvad gør jeg, hvis det har været nødvendigt for mig at bruge hjertestarteren?
Du skal så hurtigt som muligt tage kontakt til nedenstående hjertestarter kontakt og meddele, at den har været anvendt. Den må ikke i denne forbindelse sættes tilbage i skabet, men afleveres efter aftale via nedenstående hjertestarter kontakt.

Hvad gør jeg, hvis den har været benyttet og/eller er væk?
Start med at undersøge, om hjertestarteren er meldt fjernet på hjertestarter.dk. Hvis den ikke er det, skal du så hurtigt som muligt tage kontakt til nedenstående hjertestarter kontakt og meddele, at den er væk. Den vil derefter blive meldt fjernet på hjertestarter.dk, og der vil blive rekvireret en reserve hjertestarter, indtil at den originale hjertestarter er blevet klargjort igen.

Hvad er der inde i hjertestarter skabet?
Inde i skabet er der en alarm med en lampe, der hyler når skabet åbnes. Desuden sidder der et varmelegeme i bagsiden af skabet, der gør, at hjertestarteren i skabet ikke bliver kold (bl.a. for at beskytte mod frost). Endelig er der en hjertestarter, der sidder på en hylde holdt fast med et par velcrobånd.

Hvad er der inde i hjertestarter tasken?
I det forreste rum på tasken er selve hjertestarteren. Det er også der, at elektroderne, der skal påsættes patienten, forefindes. I det bageste rum i tasken er der en saks, et sæt engangshandsker, en indblæsningsadapter, en barberskraber, samt batteri og pads til børn under 25 kg.

Alarm
Der er en alarm på skabet, der hyler når skabet åbnes. Desuden er der en rød lampe, der blinker inde i skabet, når det åbnes. Denne alarm er kun i skabet og melder ikke videre til nogen alarmcentral eller andre steder. Alarmen stoppes ved at lukke skabet igen.

Hvem kan benytte hjertestarteren?
Alle, der oplever eller er i nærheden af en person, der enten er faldet om eller har akutte hjerteproblemer. Hjertestarteren kan via nogle elektroder, der placeres på patienten, selv analysere, om den skal give et stød for at genoprette hjerterytmen. Det vil også sige, at den ikke er farlig at påsætte på en rask person, da den ikke vil give stød til en person med normal hjerterytme.

Dus med din hjertestarter?
Bestyrelsen vil gerne anbefale, at man selv går ned og ser på hjertestarteren, således at man er klar på at benytte den, hvis det skulle blive nødvendigt. Til alle dem, der har børn på Fælleddiget, vil det være en god ide at tage sine børn ned og vise dem hjertestarteren og afmystificere det “mærkelige” skab og selve hjertestarteren.

Kan hjertestarteren bruges på børn?
Ja børn under 25 kg. kan bruge de andre pads, der ligger bagest i tasken med hjertestarteren.

Hvordan virker hjertelungeredning ?
Instruktion i benyttelse af hjertestarteren kan blandt andet ses på youtube. Det er nemmest at finde en video, der viser dette ved at søge på “heartsine 360p”. Vores er en dansk udgave, der taler dansk.

Kursus i hjertelungeredning ?
I dag skal alle, der tager kørekort eller er på teknisk skole, gennemføre et kursus i hjertelungeredning. Derudover tilbyder blandt andet en del arbejdspladser samt Falck og Ældresagen kurser i hjertelungeredning.

Kontakt for hjertestarter:
Tim i nr. 95.